Aktiviteter-Golf


Aktiviteter

Här i det berömda Archena där det var ett rekreationsområde för höga militärer under Frankos tid som ledare i Spanien, är numera öppet för allmänheten med bad med vatten som kommer från varma källor och håller en temperatur på ca 42 grader.


Från La Marina till Archena är det ca 78 km och körtid på 45 minuter. Denna lummiga oas är värt ett besök och det finns även ett hotell där om man skulle vilja stanna någon dag extra och koppla av.

Las Colinas Golf & Country Club

Läs mer om Las Colinas

Utflyktsmål


ALICANTE hittar ni bara 45 km från Torrevieja. Staden är underbar med allt vad den har att erbjuda. Museer, affärer och de två shoppingcentren El Corte Inglés. När ni är i Alicante ska ni besöka borgen Santa Barbara, där har ni utsikt över hela staden.


San Juan de Alicante ligger 8 km norr om Alicante, där kan ni se landsbygdens pärla där man mestadels livnär sig på jordbruk.


Monasterio de la Santa Faz är en religiös byggnad som är värd att besökas. Dit vallfärdar många Alicantebor andra torsdagen efter påsk för att smycka den relik som sägs vara den svettduk som den heliga Veronika använde när hon torkade Kristus anlete på hans väg till Golgata. Andra sevärdigheter är kyrkan från 1600-talet, kapellen Calvario, Santa Ana och San Roque.


15 km norr om Torrevieja hittar ni Guardamar del Segura, en trakt med pinjer, dyner, skog och inbjudande vidsträckta stränder. Den gamla byn låg på en höjd omgiven av floden Segura, idag finns den gamla borgen kvar och andra lämningar sedan orten var en grekisk handelplats. Kvar finns också rester av moskéer av Kalifatet La Rábit och parken Las Dunas Rei Sofia där ni kan lära känna otaliga land- och sjöväxter.


25 km norr om Torrevieja hittar ni Santa Pola, deras fiskflotta var känd över hela Medelhavet. Den unika insaltningsfabriken från 300-talet f.Kr finns här. Även idag är fisknäringen betydande men kompletteras av turismen och saltutvinningen. Det halvt söndervittrade arabiska tornet Tamrit är en omtyckt tillflyktsort för flamingos och andra fåglar. I den stora borgen, som byggdes på order av kung Philip II, finns idag ett museum ägnat havet, havsfynd samt traktens arkeologi. I hamnen är det alltid liv och rörelse.

Varför inte ta båten ut till ön La Tabarca som är bebodd året om. Detta är en verklig tillflyktsort för både den som älskar havet och den nyfikne historieintresserade är Arkeologi och fiskmuseet Tel:966 691 532 på Plaza del Castillo 1.


85 km norr om Torrevieja hittar ni staden Benidorm. Detta är den stora turistorten med sina underbara stränder Levante och Poniente. Stadskärnan är historisk med en udde som skiljer de båda stränderna åt, Cerro Canfali, den genomkorsas av smala gator och slutar vid den lysande Balcón del Mediterráneo.Den lilla stadskärnan bestod en gång av en gammal fiskeby och kyrkan San Jaime med sina blåfärgade valv från 1700-talet. I centrum hittar ni den stora parken Láiguera och i buktens mitt ligger en liten ö som man kan göra utfärd till med några av de små båtarna i hamnen.

Sägnen säger att ön är den stora klippdel som saknas på toppen av det närbelägna berget Puig Campana. Under ett av Karl den Stores krigståg stack den djärve Roland sin värja i berget, bergstoppen föll nedför sluttningen, strandade i havet och bildade denna lilla ö.


Fonts del L ´Algar, Callosa d ´En Sarria, strax norr om Benidorm, här finns de kalla källorna, helt underbart när det är riktigt varmt. Du badar i bergsgrottor.


Motsatsen till kalla källorna är Fortuna de baño, det ligger ca 70 km från Torrevieja. Du kör mot Crevillente, ta av mot Murcia (motorvägen) och kör tills du ser skylten Fortuna, kör igenom Fortuna, badet ligger bredvid Fortuna camping, går inte att missa.


Man behöver inte åka utanför Torreviejas gränser för att hitta aktiviteter: Här finns Aqualandet, aktiviteter för både stora och små. Här finns även en kulturell sida med konserthus och utställningar(fråga på turistbyrån vad som är aktuellt just nu). Vill ni gå på bio, nu finns det biograf med engelskt tal, bion ligger strax bakom Carrefour. Där ligger även bowlinghallen, jätteroligt om man inte kan och förmodligen ännu roligare om man kan, att spel kostar 4 Euro per person och spel, utöver det tillkommer hyra av skor 60 cent. Boul, det är en stor aktivitet här, det är faktiskt ett av världens äldsta spel, jag har hört att det tar ca 10 min att lära sig att spela Boul. Ni har många boulbanor att välja mellan, i La Siesta Torrevieja finns en, för att nämna någon, där spelas det månd, onsd, fred och sönd. Vill ni höra Flamenco, då vill vi rekommendera Mesón La Alegria, där spelas Flamenco varje fredag och lördag. Tel: 659 96 21 74, adress: C/. Torresal, 12 TORREVIEJA.


Dykning blir man aldrig för gammal för att lära sig, säger SCUBA TRIBE, diving centre , där får du lära dig att dyka och uppleva ett spännande undervattensäventyr. Tel:966 719 936, eller 629 608 102 .


Museo del mar y de la sal, är ett museum som öppnades 1995 av stans major, D.Pedro Hernández Mateo. Här kan man se Torreviejas betydelse när det gäller salt världen över, här finns även havsfynd från medelhavet och mycket, mycket mer. Museets tel: 966 706 838, adress: C/. Patricio Pérez 10, Torrevieja.


Här i Torrevieja har du även möjlighet att bada i de stora saltsjöarna, här badar många som har psoriasis, ledvärk eller andra sjukdomar, DOM BLIR MYCKET BÄTTRE EFTER NÅGRA BAD. Man kan också bada här bara för att det är extra häftigt att bada i detta extremt salta vatten. Titta på kartan efter Calle Sol , Torreta III, eller vid San Luis går det också bra Torrevieja, härifrån är det lättast att gå ner till saltsjön. Är du shoppingsugen så finns det hur många affärer som helst i centrum, men kolla först på marknaderna där finns mycket billigt till bra kvalité.


Detta och mycket mer finns som utflyktsmål, vill du ha fler utflyktsmål, gå ner till turistbyrån i stan så hjälper dom dig. För att kunna göra dessa utflykter krävs bil eller buss, många bussar går från Torrevieja stads busstation men i vissa fall får man byta i Alicante, att åka buss är inte dyrt. Att åka buss lokalt kostar 1,15 euro.